تهویه مطبوع-اگزاست فن-یونیت هیتر

طراحی وتولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع/اگزاست فن/فن دمنده/هواساز/یونیت هیتر/کولر صنعتی و...

تهویه مطبوع-اگزاست فن-یونیت هیتر

طراحی وتولید انواع سیستمهای تهویه مطبوع/اگزاست فن/فن دمنده/هواساز/یونیت هیتر/کولر صنعتی و...

۶ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۱
  • ۰

 

 

لوله فولادی چیست ؟

تاریخچه تولید و استفاده لوله های فولادی  به اوایل دهه ۱۸۰۰ میلادی باز میگردد،ماده اصلی لوله از متریال فولادمی باشد، به زبان ساده لوله استوانه ای است طویل و توخالی که دوطرف آن باز می باشد، لوله فلزی دارای سطح مقطع دایره ای شکل و توخالی میباشد که مخلوطی از آلیاژهای ­آهن و فلزات دیگر مانند آلومینیوم، منگنز، تیتانیوم، تنگستن ودیگر آلیاژها می ­باشد.مقاومت و قدرت بالا و استحکام بسیار زیاد لوله فولادی سبب شده تا بتوان از آن هم درسطح زمین و هم در زیر زمین برای انتقال آب و فاضلاب ، گاز و حتی محافظت از سیم ­های برق استفاده نمود. در این مطلب  شرکت پایپ ایران (تولید کننده انواع لوله های پلی اتیلن و لوله های فلزی) قصد دارد به معرفی کامل و مفیدی از لوله فولادی بپردازد.

 

دسته بندی لوله فولادی بر اساس استاندارد ها به شرح ذیل می باشند:

لوله فولادی  :API 5Lاین نوع از لوله های فولادی که بیشتر در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرندنسبت به لوله های فولادی دیگر، کنترل مواد به صورت دقیق تر و با تست­های کنترل کیفیت بیشتری انجام می­ شود. این لوله ها در دوگریدA  و B هم به صورت در زدار و هم  بدون درز تولید میشوند .

لوله های فولادی  :ASTM A53این دسته از لوله های فولادی معمولا در پالایشگاه و پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرند که جهت جوشکاری، خمش و سرمایش بسیار مناسب می باشند. این دسته از لوله های فولادی دارای سه نوع مختلف می باشند که دو نوع اول دارای گریدهای A و B و نوع سوم تنها دارای گرید A دارد.

لوله فولادی :ASTM A106 این دسته از لوله های فولادی از متریال کربن استیل میباشند و تقریبا مشابه لوله های فولادی A53 که در لوله کشی پالایشگاه ها و پتروشیمی کاربرد دارند می باشند. با این تفاوت که  لوله های فولادی ازنوع A106 به علت داشتن سیلیسیم بیشتر نسبت به لوله نوع A53، در دماهای بالاتری کاربرد دارند .

لوله فولادی : ASTM A179 این دسته از لوله های ­فولادی با نام لوله آتشخوار معروف هستند لوله های آتشخوار به دلیل نوع ساختار قابلیت تحمل دماهای بسیار بالا ناشی از شعله مستقیم را دارند کاربرد این نوع لوله ها بیشتردر بویلرهای حرارتی و سیستمهای گرماتاب تابشی به کار می­روند. همچنین به علت وجود درصد کم کربن در لوله های آتشخوار ، خمش خوبی داشته و در مبدل­ های گرمایی و کندانسورهای بخار استفاده می شوند.

لوله فولادی  : ASTM A333این نوع از لوله ها به دلیل ساختاری که دارند در دماهایی بسیار پایین (نزدیک به 50 درجه زیر صفر)مورد استفاده قرار میگیرند وبه نام لوله های فولادی کربنی دما پایین نیز معروف هستند. این دسته از لوله های فولادی دارای چندین گرید می باشند که برخی از آنها جزء لوله های فولادی آلیاژی و تعدادی نیز جزء لوله های کربن استیل طبقه بندی می­شوند.

لوله فولادی AWWA C200 : لوله های فولادی که مناسب استفاده در سیستم انتقال آب وفاضلاب  می باشند و از لحاظ متریال اولیه مشابه لوله های گریدهای پایین API و ASTM A53 می­باشند .این نوع لوله فولادی در سایزهای بزرگتر از8 اینچ و به صورت درزدار و بدون درزقابل تولیداست.

پایپ ایران تولید وفروش انواع لوله مانیسمان-لوله گالوانیزه-لوله سپاهان-لوله در زدار-لوله اهواز-لوله سپنتا-لوله رده 40

چند مورد در ارتباط با لوله های فولادی-لوله درزدار اسپیرال

  • لوله های فولادی که در لوله کشی گاز استفاده می ­شود باید از نوع فولادی سیاه یا کربن استیل باشد.

  • این نوع لوله فولادی باید از لحاظ ساخت، مواد، ابعاد، وزن، آزمایشات و تلرانس با استانداردهایی مطابقت داشته باشد که شامل ISIRI، IGS، IPS، API، ASTM، AGA، MSS-SP و DIN می­ باشد.

  • قسمت بیرونی کلیه لوله های فولادی باید صاف و هموار باشد.

  • لوله فولادی را از نظر استقامت فشاری به سه روش تقسیم می­ کنند که شامل روش وزنی، برنامه ای و کدینگ می­باشد.

  •  لوله های فولادی با توجه به روش تولید به دو شکل درزدار و بدون درز (مانیسمان) سیم لس دسته بندی می­شود.­

  • مواد اولیه  که به شکل درز جوش و بدون درز تولید می­شوند باید طبق یکی از روش­ های: کوره باز، کوره­ الکتریکی و کوره قلیانی با دمش اکسیژن باشد.

  • باید بدانید هر چقدر رده  لوله فولادی بالاتر باشد، ضخامت جداره لوله فولادی نیز بیشتر خواهد بود.

  • مشخصات ابعاد لوله فولادی به شرح NPS : ؛ قطر اسمی لوله، ID؛ قطر داخلی لوله، OD؛ قطر خارجی لوله، SCH؛ کلاسه، L؛ طول و T، ضخامت دیواره لوله فولادی می­باشد.

  • احمد رضا محمدی
  • ۰
  • ۰

فن کوئل چیست؟

تولید وفروش ویژه فن کویل سقفی وزمینی-مهتاب گستر02166706377

فن کویل  در واقع آخرین بخش از یک سیستم تهویه مطبوع می باشد که به صورت مستقیم در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد .فن کوئل شامل یک فن دمنده و یک مبدل حرارتی (کویل) سرد و گرم است تا عمل انتقال حرارت و تهویه هوا را به صورت جابجایی اجباری انجام دهد. به هر کویل دو لوله متصل می شود که یکی لوله ورود آب گرم  از بویلر جهت زمستان وفصل سرما یا لوله ورود آب سرد چیلر در تابستان فصل گرما و دیگری لوله مخصوص برگشت آب به موتور خانه مرکزی است فن کویل ها می توانند هم به صورت دستی توسط سوئیچ خاموش/روشن و هم از طریق ترموستات کنترل شوند و به دلیل سادگی و انعطاف پذیری در نصب ، می توانند نسبت به دیگر سیستم های مشابه، اقتصادی و کاربردی تر باشند.    

اجزای تشکیل دهنده فن کویل    

کویل های گرمایش و سرمایش-1

فن-2

فیلتر هوای با قابلیت تعویض و شستشو-3

شیرهای فلکه و هواگیری-4

کنترل درجه حرارت توسط ترموستات، مقدار رطوبت توسط هیومیدستات، مقدار هوا توسط فن و مقدار هوای تازه به روشهای متداول انجام می‌شود. استفاده از هوای تازه نیازمند تنظیم درجه حرارت آن تا دمای اتاق است تا در صورت خاموش بودن فن کویل، افراد احساس عدم آسایش نکنند و فیلتر، از نوع فیلتر خشک بوده که قابل شستشو است .

امروزه فن کویل ها از نظر محل نصب در اشکال و طرح های مختلفی ساخته می شوند که عموما عبارتند از فن کویل سقفی توکار، سقفی زمینی، دیواری، کاستی یک طرفه و کاستی چهار طرفه.

 

فن کویل سقفی توکار  یکی از انواع پرکاربرد است. از ویژگیهای این مدل داشتن فیلتر قابل شستشو، تعمیر و نگهداری آسان ومهمتر از همه صدای کم  واشغال فضای پرت  اتاق است .

فن کویل زمینی نوعی دیگر است که در انواع بالازن و یا روبروزن ارائه می شود و بسته به نوع کاربری می تواند به صورت روکاریا توکار نصب شود.

فن کویل دیواری از انواع پرکاربرد دیگری است که در مکان هایی که از سرمایش مرکزی استفاده می کنند به ججایجای اسپلیت استفاده می شود.     

فن کویل کاستی که نوعی پر طرفدار است و به واسطه نصب و اجرای آسان و همچنین پوشش همه جهات در نوع چهار طرفه آن به میزان زیادی مورد استفاده قرار می گیرند .

انوع فن کویل از نقطه نظر موقعیت لوله های کویل بر دو نوع دست راست و دست چپ تقسیم می شوند. در لوله کشی موتورخانه تا فن کویل، برای کارکرد دو فصلی (تابستانی-زمستانی) دو سیستم زیر استفاده می گردد.

فن کویل و سیستم دو لوله ای (Two Pipe System)

فن کویل و سیستم دو لوله ای

سیستم دو لوله ای از یک لوله رفت و برگشت مشترک برای سیستم تابستانی و زمستانی استفاده می شود که بیشتر در مناطقی که اختلاف دمای تابستان و زمستان کم است استفاده می گردد .

فن کویل و سیستم چهار لوله ای (Four Pipe System)

فن کویل و سیستم چهار لوله ای

در سیستم چهار لوله ای از دو سری لوله رفت و برگشت مجزا جهت سیستم تابستانی و زمستانی استفاده می گردد. این سیستم بیشتر در مناطقی که نیاز به کنترل انعطاف پذیرتری از لحاظ درجه حرارت دارند استفاده می گردد 

مهتاب گستر تولید کننده سیستمهای برودتی وانواع فن تهویه 02166706377

  • احمد رضا محمدی
  • ۰
  • ۰

 در مطالب قبل گفته شد که اگزست فنها از لحاظ نوع پره به دودسته کلی تقسیم میشوند .که به شرح ذیل می باشد.

1-اگزاست فن تهویه اکسیال یا محوری

2-اگزاست فن تهویه سانتریفیوژیا گریز از مرکز

دراین مطلب توضیحاتی در ارتباط با اگزاست فن تهویه اکسیال و مشخصات  فنی این نوع اگزاست فن ارائه می دهیم.

اگزاست فن تهویه اکسیال : اگزاست فن تهویه محوری یا اگزاست فن تهویه اکسیال به فن هایی گفته می شود که جریان خروجی هوا یا گاز در راستای محورگردش فن می باشد ، از این اگزاست فن تهویه معمولا برای کاربری های تک جهته همانند ورود و خروج هوا یا گاز از یک محیط به محیط دیگر وجهت جابجای حجم بالای هوا زمانی که فشار استاتیکی کمتر ی وجود داشته باشد استفاده میگردد. این اگزاست فن تهویه عموما به دلیل فشار استاتیک پایین در مکانهایی که آلودگی بالا میباشدکاربرد ندارد و در سیستم ها هوادهی با مسیر ها یا کانال ها طولانی به هیچ وجه توصیه نمی شود ، وپیشنهاد میگردد درچنین مواردی از اگزاست فن تهویه سانتریفیوژ استفاده گردد.

کاربردهای اگزاست فن تهویه اکسیال :

اگزاست فن تهویه اکسیال در سطح وسیعی در کندانسورها ، اواپراتورها وخشک کن  مورداستفاده قرار میگیرددرضمن از این اگزاست فن تهویه می توان برای خنک سازی محیط های مختلف از جمله کارگاههای تولیدی ، پرورش طیور، گلخانه ها و صنایع کشاورزی استفاده نمود ، البته اگزاست فن تهویه محوری کاربردهای دیگری نیز دارد که میتوان به مواردی همچون برج خنک کننده ، تونل های باد، صنایع کشتی سازی و... اشاره کرد. از ویژگی های مهم اگزاست فن تهویه می توان به کارایی بالا ، هزینه کم تامین ونگهداری ، وزن کم ، نصب آسان وعمر نسبتا بالای این اگزاست فن تهویه اشاره کرد.

اجزایی تشکیل دهنده  اگزاست فن تهویه اکسیال :

1-هاب :  قسمتی از اگزاست فن تهویه میباشد که از یک سو به شفت انتقال قدرت متصل به الکتروموتور،متصل می گردد و از سو ی دیگرپره ها فن در این بخش ثابت می شوند .

2-پره :  قسمتی از اگزاست فن تهویه که وظیفه جریان دادن هوا را بر عهده  دارد و معمولا این تیغه ها با مقطع ایرودینامیکی ایروفویل تولید می شوند .

3-الکتروموتور : قسمتی از اگزاست فن تهویه که وظیفه انتقال قدرت وبه حرکت درآورن پره هار به عهده دارد.

انتقال قدرت در اگزاست فن تهویه به دوصورت کوبل مستقیم وپولی تسمه میباشد.

4-توری یا سبد محافظ : قسمتی از اگزاست فن تهویه اکسیال ، که جهت محافظت از پره ها و جلوگیری از ورود اجسام بزرگ به دهنه ورودی وخروجی اگزاست فن میباشد.

5-قاب : بدنه اصلی اگزاست فن تهویه میباشد که قطعات دیگر برروی آن سوار میشوند واز طریق آن اگزاست فن تهویه را میتوان در محل مورد نظر نصب کرد.

 

ویژگی های اگزاست فن تهویه اکسیال یا محوری:

 

1-کلاس عایق حرارتی موتورهواکش تهویه محوری ازنوع F ,B میباشد وکلاس حفاظتی آن IP54 ,IP55 میباشد.

2- حرارت محیطی اگزاست فن  تهویه محوری از 30درجه سانتیگراد تا60درجه سانتیگراد میباشد.

3-اگزاست فن  تهویهیا هواکش محوری توانایی جابجایی هوا در جهت محور موتور رادارا میباشد.

4-درمواقعی که فشار استاتیک خیلی کم باشد بهترین انتخاب جهت تخلیه هوا اگزاست فن محوری(فن هاکش دیواری) میباشد.

5-جهت صدای کمتر ومصرف پایین تر برق از موتور های بادور 1400و900دراگزاست فن تهویه محوری استفاده میگردد

6-اگزاست فن تهویه محوری در دودسته اگزاست فن تهویه صنعتی و اگزاست فن تهویه خانگی تقسیم میشوند، قطعات اگزاست فن تهویه صنعتی از ورق فولاد وآلومینیم درست میشود ودر کارخانه ها وکارگاههای بزرگ کاربرد دارد.

 

میزان تخلیه هوا در اگزاست فن تهویه اکسیال به موارد زیر بستگی دارد:

دور موتوراگزاست فن

شکل پروانه و زاویه پره

قطر پروانه اگزاست فن

تعداد پره ها  اگزاست فن

 

جهت سفارش انواع اگزاست فن محوری-هواکش دیواری-فن 4پره-فن 5پره زمنسی-مولتی فن-هواکش مولتی وینک-هواکش خانگی وهواکشهای صنعتی -با شرکت مهتاب گستر تماس بگیرید یا از سایت این شرکت دیدن فرمایید-لینک مستقیم سایت مهتاب گستر-اگزاست فن تهویه 

  • احمد رضا محمدی
  • ۰
  • ۰

سیستم های تهویه مطبوع (اگزاست فن)

 

باتوجه به اهمیت تهویه مطبوع ونیاز روزافزن بشر به این علم وهمچنین پیشرفتهای فراوانی که در این زمینه صورت گرفته است بر آن شدیم تا اطلاعاتی را در مورد یکی از تجهیزات مهم تهویه مطبوع به نام اگزاست فن سانتریفیوژ فراهم نماییم و امیدوا ریم در این زمینه مورد فایده قرار گرفته باشیم چنان چه  در مورد  انواع اگزاست فن در ظرفیت های مختلف ودیگر محصولات شرکت مهتاب گستر در زمینه سیستم های تهویه مطبوع سوالاتی داشتید، یا قصد سفارش محصول یا استعلام قیمت  وصدور پیش فاکتور را داشتید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.                             مهتاب گستر  021-66706377                    

مشخصات الکتروموتور اگزاست فن سانتریفوژ :

موتورها به کار رفته در سیستم ها مرتبط با اگزاست فن سانتریفیوژو  هوادهی عموما از نوع الکتروموتورکلاسF می باشد، سیم پیچ الکتروموتور اگزاست فن در یک محفظه کاملا آب بندی شده و ضد نفوذ رطوبت قرار گرفته اند و روی سطح خارجی بدنه ی الکتروموتور اگزاست فن سانتریفیوژ پره های بزرگی قرار گرفته تا عمل انتقال حرارت از بدنه ی الکتروموتور اگزاست فن سانتیفیوژ به هوای اطراف را بهبود بخشد ، نوع انتقال قدرت عموما در سیستم ها مرتبط به اگزاست فن سانتریفیوژ از نوع کاهند تسمه و پولی می باشد و در برخی اوقات از سیستم ها گیربکس شفت به عنوان عنصر انتقال قدرت از موتور به اگزاست فن نیز استفاده می شود .

اجزایی الکتروموتور اگزاست فن سانتریفوژ :

1-جعبه ترمینال موتور

2-سیم پیچ موتور

3-سیستم تهویه فن موتور

4-بلبرینگ های موتور

5 -شافت موتور

6-محفظه عایق موتور

7-پایه و نوع الکتروموتور

8-پلاک مشخصات موتور

مشخصات فنی الکترو موتور اگزاست فن:

کالس حفاظتی موتور:الکتروموتورها مختلف بر اساس کالس ها حفاظتی مختلف بر اساس شرایط جوی و محیط کارکرد مختلف طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند.الکتروموتور در اگزاست فن سانتریفیوژ معمولا درفضای باز نصب شده ودرارتباط با هوای تازه ،گردو غبار ، رطوبت وآب قرار میگیرد. بنابراین باید الکتروموتور اگزاست فن سطح حفاظتی مناسب در برابر نفوذ گرد و غبارو رطوبت را دارا باشد. - -IP نمادی از کالس حفاظتی در برابر نفوذ رطوبت و گرد غبار می باشد. عدد اول از سمت چپ در این نشانه میزان حفاظت موتور در برابر گرد و غبار می باشد و عدد بعدی یا عدد اول از سمت راست نمایانگر میزان حفاظت در برابر نفوذ رطوبت یا آب می باشد.

بنابراین در اگزاست فن سانتریفیوژ ،الکتروموتور کلاس IP54 IP55,, که در مقابل نفوذ گرد و غبار در مقیاس زیاد و همچنین دربرابر پاشش آب تحت هر زاویه ای محافظت کافی را برخوردار می باشد ،بالاترین کارایی را دار میباشد.

کالس حرارتی موتوراگزاست فن سانتریفیوژ : کالس حرارتی الکتروموتور اگزاست فن سانتریفیوژمیزان درجه حرارتی است که براساس استاندارد 1-IEC60034 برای موتورها مشخص میگردد ، برای اگزاست فن ها وسیتمهای تهویه  بهتر است ازکالس F استفاده شود، که در این کالس حفاظتی موتور برای مدت کوتاه تا درجه حرارت 155 درجه سانتی گراد و به طوردائمی با درجه حرارت 120 درجه سانتی گراد میتواند کارکرد استاندارد داشته باشد.

  • احمد رضا محمدی
  • ۰
  • ۰

 

دراوایل قرن 19 میلادی برای نخستین بار یک دانشمند آلمانی به نام مانیسمان لوله ی بدون درز را تولید کرد. این دانشمند فکرش را هم نمی کرد که لوله های بدون درزی که تولید کرده بود در مدت زمان کوتاهی در همه دنیا این چنین فراگیر شود و مصرف کنندگان زیادی درسراسر دنیا پیدا نماید.لوله مانیسمان در اصطلاح علمی  به نام لوله سیمی لس یا سیملس یعنی لوله بدون جوش یا بدون درز معروف است. بر این اساس لوله مانیسمان یا لوله بدون درز به آن گروه از لوله های فولادی گفته می شود که در فرآیند تهیه و تولید آنها از روشهای معمول یعنی جوش فلزات استفاده نمی گردد و مواد اولیه بکار رفته در آنها نسبت به سایر لوله های فولادی متفاوت است. لوله های مانیسمان یا در اصطلاح سیمی لس به صورت اکسترود توسط قالب های مخصوص تولید می شود. فرایند تولید لوله مانیسمان به طور کلی به این صورت می باشد که در طی مراحل مشخص یک شمش فولادی تبدیل به لوله می شود.

 

مراحل تولید لوله مانیسمان:

در اولین مرحله تولید لوله بدون دز یا سیم لس شمش فولادی را با توجه به اندازه های مورد نیازمشتری ونوع سفارش لوله برش می دهند و سپس شمش را داخل کوره های داغ تا دمای مشخص قرار می دهند تا به مرحله ای برسد که لوله سرخ شود. بعد از آن کار گرد کردن وشلیک سمبه به داخل شمش صورت می گیرد. بعد از شلیک سمبه به داخل لوله در صورت نیاز کار تاب گیری انجام می گردد. بعد از طی این مراحل وکشش لوله، آن را سرد می کنند و مورد تست وآزمایش قرار داده وکار برش به اندازه های 6 یا 12متری انجام می شود. در نهایت و پایان کار، لوله های فولادی بسته بندی می شوند. نحوه بسته بندی بصورت شش ضلعی می باشد و با تسمه محکم بسته وآماده بارگیری می گردد.

((برش، گرمادهی، پرس، اللنگاتور، سمبه زنی، تاب گیری، جدا سازی سمبه، کشش و سرد کردن لوله، تست لوله، کونیک شدن دو سر لوله،  پولیش و درنهایت بسته بندی لوله))

لوله های مانیسمان در رده های مختلفی تولید می شود: لوله مانیسمان رده20، لوله مانیسمان رده 40 و لوله مانیسمان رده 80. موارد استفاده از لوله های مانیسمان با رده های مختلف بسیارمتعدد می باشد. از مهمترین موارد می توان به استفاده از لوله مانیسمان در خطوط فشارقوی، خطوط هیدرولیک، خطوط نفت و گاز و لوله های مانیسمان استیل درصنایع غذایی و دارویی اشاره نمود. لوله های مانیسمان یا لوله های بدون درز در سایزهای 2/1 اینچ الی22 اینچ تولید می گردد که این لوله ها با ضخامت های 0.3 میلیمتر تا 9 میلیمتربه روش سرد و گرم قابل تولید می باشند.قیمت لوله فلزی

رده لوله چیست؟

رده لوله در بازار ایران اصطلاحی می باشد که اشاره به ضخامت و به وزن لوله دارد، این پارامتر به نوعی همان مقدار اسکجول لوله یا گاهی اوقات معادل شاخص استاندارد ضخامت لوله (شاخص وزنی لوله) است. اسکجول معیاری است که امروزه برای تعیین ضخامت جداره لوله ها بیشتر از شاخص وزنی لوله مورد استفاده قرار می گیرد. این معیار در واقع در سال 1939 توسط موسسه استاندارد آمریکا (American National Standards Institute _ ANSI ) برای لوله های فولادی از سایزهای اصلاح شده لوله های آهنی به وسیله کاهش اندکی در ضخامت جداره آن ها (با ثابت نگهداشتن قطر خارجی لوله) استفاده شد، طوری که وزن واحد طول لوله ها با وزن لوله های آهنی یکسان در نظر گرفته شد.

درحال حاضر و با استفاده از این روش جدید در اندازه گذاری لوله های فولادی، امکان انتخاب دقیق­تر هر یک از لوله ها بر مبنای الزامات عملکردی مورد نیاز به منظور دستیابی به عملکرد مناسب تر سیستم های پایپینگ فراهم شده است. در استفاده از این معیار برای سفارش لوله باید دقت داشت که ممکن است برای قطرهای مختلف، یک رده یکسان معرف ضخامت های متفاوتی باشد.

لوله رده40-لوله رده80-لوله رده160-لوله استیل-لوله گالوانیزه-لوله اسپیرال-لوله سپاهان-لوله چینی-لوله جداره چاه-انواع لوله فولادی واتصالات-هلدینگ صنایع برتر-لوله ساوه-لوله فولادی-لوله درزدار-لوله دیواره چاه-لوله گازی-لوله داربست و...

  • احمد رضا محمدی
  • ۰
  • ۰

تعریف لوله:

به طور ساده می توان گفت لوله استوانه ای است توخالی ودراز که سر وتهآن باز می باشد. لوله دارای سطح مقطع دایره ای شکل می باشد که متریال آن می تواند از مواد مختلفی از قبیل پلاستیک، فولاد، پی وی سی، استیل، آلومینیوم ، مس و باشد. در این بین لوله های فلزی و لوله های پلی اتیلن از دسته های پرکاربرد ومتداول ترین لوله ها می باشند که جهت جابه جایی و انتقال فاظلاب وگاز به کار می رود. معمولاً لوله های مورد استفاده در لوله کشی صنعتی از جنس لوله های فلزی که دارای مقاوت بالایی هستند می باشد. این لوله ها به خاطر استحکام زیاد و مقاومت بالا دربرابرحرارت از بهترین موارد در فرایندهای صنعتی، نیمه صنعتی ، پالایشگاهی و نیز نیروگاهها می باشند.

قیمت لوله-لوله مانیسمان-لوله رده40-لوله رده80-لوله چینی-لوله اهواز-لوله سپاهان-لوله گالوانیزه-لوله در زدار-لوله اسپیرال 

انواع لوله های فلزی:

  1. لوله چدنی
  2. لوله آهنی
  3. لوله فولادی

لوله های چدنی:

لوله های چدنی از قدیمی ترین لوله هایی می باشد که در صنایع مختلف جهت انتقال سیالات مورد استفاده بوده است. جنس این لوله ها از چدن ریخته گری می باشد و برحسب نوع کاربرد آنها، انواع و مقدار آلیاژ، شکل و طول لوله و‌ نوع اتصالات با هم متفاوت بوده و اغلب در سیستم لوله کشی فاضلاب استفاده می شود.

لوله های فلزی نشکن:

لوله فلزی نشکن که اصلی ترین کاربرد آن جهت لوله کشی آب آشامیدنی و فاضلاب می باشد. لوله های فلزی نشکن بطور کلی از پوشش چدن گرافیتی کروی و فلز نشکن تولید می گردد. همچنین جهت جلوگیری ازخورندگی حین توزیع سیالات از پوشش ملات سیمانی برای جلوگیری از خورندگی و زنگ زدگی در ساخت این محصول استفاده می گردد.

لوله های فولادی:

لوله های فولادی برای اولین بار در اوایل سال 1800 میلادی در صنعت مورد استفاده قرار گرفتند و از آن زمان به بعد به دلیل کارآیی وکیفیت بالا، لوله های فولادی به سرعت مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفت و پیشرفت خوبی داشت. متریال اصلی این لوله ها از فولاد کربن تولید می باشد و کاربرد آن در لوله کشی آب و فاضلاب بوده و در زیر خاک قرار می گیرند.

 

لوله های درزدار یا لوله جوشی:

این لوله ها ابتدا بصورت ورق های فلزی می باشند که با توجه به سایز لوله و نوع کاربری برش می خورند وپس از عبور از غلطک های نورد به شکل گرد در می آیند و بعد از آن درز لوله جوشکاری می شود. جوشکاری لوله های درزدار بطور کلی به دو روش انجام میگردد:

1-تولید لوله درزدار به روش جوشکاری بدون الکترود (ERW): لوله ها تاسایز 22 اینچ به این روش ساخته می شوند. ماده اولیه این لوله ها ورق رولی می باشد که پس از عبور از روی غلطک و شکل گیری قسمت مورد نظر که باید به هم متصل شود، بعد از عبور از میدان الکتریکی و ایجاد مقاومت و تولید حرارت، ذوب شده و به یکدیگر جوش می خورند.

2-تولید لوله به روش جوشکاری با الکترود (DSAW):در این روش ساخت نیز ابتدا ورق مورد نظر بعد ازعبور از روی غلطک به  شکل دایره در می آید و سپس محل اتصال توسط الکترود جوشکاری می شود. جهت جلو گیری از ارتباط مواد مذاب با هوا از الکترود با پودرهای مخصوص استفاده می گردد که در اصلاح به این روش تولید لوله، جوشکاری زیر پودری گفته می شود.

 

  • احمد رضا محمدی